RGPD... ehmm... ¿lo "cualo"?

xtm2016.net
xtm2016.net
xtm2016.net
xtm2016.net
xtm2016.net
Go to content

RGPD... ehmm... ¿lo "cualo"?

xtm2016.net
Publicat per Xavier Tolentino Marjanet a REFLEXIONS · 18 May 2018
Tags: lleiprotecciódadesreglamenteuropaeuropeurgpdlopd
Tinc la sensació de que això del RGPD hagi agafat a tothom per sorpresa... No sé per què, però es veia venir... Em fan molta gràcia les excuses que vaig sentint: "Però això només és per a internet...", "No sabia res d'això..."

Potser és que sóc massa legal (és que sempre em diuen que ho sóc...  La veritat: O es compleix amb la llei o no es compleix, el "massa" és absurd) o potser és que sóc massa europeu, o potser és que em comencen a sortir símbols del dòlar als ulls quan veig la feinada que se'm ve a sobre a nivell d'assessorament tècnic... perquè ara tothom ho vol per a ahir!!!

Però és que això de la protecció de dades no és cosa del segle XXI. La LOPD porta molts anys vigent i té els seus orígens en el Conveni 108 de principis dels 80 que va obrir la porta a la LORTAD a principis dels 90...). Tinguem en compte que han passat més de 25 anys des de que va entrar en vigència la LORTAD i encara hi ha comerços i empreses que no saben què és això de la protecció de dades!!!

En fi... que si, que si tens un negoci/comerç o encara que siguis un autònom, si captes i tractes amb dades personals tens l'obligació, des de fa més de 25 anys, de passar per l'aro.

Més de dues dècades per a complir amb la llei però ara venen les presses, les pors, els dubtes... a 7 dies del nefast 25 de maig de 2018 encara hi ha qui no en té ni idea. I és clar que hi ha por!!! Tothom sap que Europa no està per hòsties... o hi ets o no hi ets! I si no hi ets... doncs ves a saber, amb una mica de sort la multa només serà dun 2% sobre la facturació anual... clar que qui més nervis deu estar passant deuen ser els de la poma mossegada o els de certes xarxes socials...

En fi, poc a poc i bona lletra. Si ja teniu la LOPD no serà massa traumàtic el fet d'adaptar-vos al RGPD. I si encara no la teniu doncs parlemne...

Ah, per cert, comunitats de propietaris i associacions/entitats sense ànim de lucre... Com ho porteu tot això?

Periòdicament aniré escrivint articles i tutorials relacionats amb tot això.

Fins aviat!! Ens llegim...


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0

cc. 2019 - xtm2016.net
Accés per a clients:
Llicència de Creative Commons
cc. 2017 - xtm2016.net
Llicència de Creative Commons
cc. 2017 - xtm2016.net
Llicència de Creative Commons
cc. 2017 - xtm2016.net
Llicència de Creative Commons
Contacta:
Segueix-me:
Back to content