WannaCry i la criminalització del Bitcoin.

xtm2016.net
xtm2016.net
xtm2016.net
xtm2016.net
xtm2016.net
Go to content

WannaCry i la criminalització del Bitcoin.

xtm2016.net
Publicat per Xavier Tolentino Marjanet a REFLEXIONS · 16 May 2017
El divendres passat la majoria de mitjans van anunciar-nos (si, era propaganda en estat pur) que un terrible virus havia afectat a més de 70 països. Un perillós ransomware anomenat WannaCry que segrestava el nostre ordinador, al més pur estil virus de "la policia nacional", s'estava propagant. Però en aquest cas no segrestava l'ordinador sino que encriptava els nostres documents i ens exigia un rescat, exactament igual al ja infame CryptoLocker. Bé, en aquest escenari pre-III Guerra Mundial les acusacions eren evidents, Trump deia que va ser Putin, Putin que va ser Trump... Era d'esperar, oi? Doncs no, simplement era el discurs de dos ignorants que són simples titelles. Tenia ben clar que tot aquest tingladu només s'estava gestant per a injuriar una moneda que no està controlada pel Big Brother. Una moneda anomenada Bitcoin.

Avui les notícies ja han començat a posar en marxa la maquinaria bèl·lica i a aquesta complexa equació hi han afegit una nova variable: COREA DEL NORD.

Caram! Des de fa anys que els mitjans propagandístics no deixen de dir-nos que Corea del Nord és un païs pràcticament tercermundista (tercermundista és la paraula que es fa servir per a referir-se a un país empobrit), algun documental sensacionalista ens mostrava que no tenien ni idea de fer servir un ordinador i.. coi, de cop i volta han estat capaços de programar un virus, i dels més perillosos que mai s'han creat!. Aquí ja em trontolla una mica la teoria oficial...

Per altra banda, la variable de la moneda. Bitcoin és una moneda d'ús mundial, té una cotització com qualsevol altre moneda, es poden fer compres com amb qualsevol altra moneda, però té un problema molt greu: S'escapa del control del FMI i del BM. Quina ocasió més bona per a dir que s'ha triat aquesta moneda per què té la virtud de no ser rastrejada... Coi, quina revelació!!

Una altra cosa a tenir en compte, es calcula que arreu del món hi ha uns 1.000.000.000 (mil milions) d'ordinadors. Tremoleu!!! Sabeu quants ordinadors s'han infectat? es calcula que 75.000... si, només 75.000... Caram... No tenieu la sensació de que seria una xifra molt més elevada?.

Recordeu el CryptoWall? va fer moltíssim mal, no us ho podeu ni imaginar. En vareu sentir alguan notícia als mitjans propagandístics? Segurament la resposta serà NO. Tingueu en compte que va infectar prop de 625.000 ordinadors en quatre mesos...

Als pocs dies d'existir CryptoWall, la majoria d'antivirus el detectaven i el neutralitzaven. El mateix passa amb WannaCry. Haurem d'esperar quatre mesos per a veure el número total d'infeccions i comprovar si s'acosta a les infeccions de CryptoWall... Però ho dubto.

A mi no em quadra res. I amb això no vull dir que el virus no existeixi. Però penso que l'estan fent servir per a que tinguem una visió negativa del Bitcoin.

Tal com diria en J.J. Benítez "sólo practico el sano ejercicio de la duda".

Només dir-vos que tingueu precaució amb els llocs web que visiteu. Instal·leu les darreres actualitzacions, sobre tot de Java i Windows. No hauríeu de tenir cap ensurt si no feu "dolenteries" amb l'ordinador.

Fins aviat. Ens llegim...


cc. 2019 - xtm2016.net
Accés per a clients:
Llicència de Creative Commons
cc. 2017 - xtm2016.net
Llicència de Creative Commons
cc. 2017 - xtm2016.net
Llicència de Creative Commons
cc. 2017 - xtm2016.net
Llicència de Creative Commons
Contacta:
Segueix-me:
Back to content