Seguretat a la xarxa Wi-Fi.

xtm2016.net
xtm2016.net
xtm2016.net
xtm2016.net
xtm2016.net
Go to content

Seguretat a la xarxa Wi-Fi.

xtm2016.net
Publicat per Xavier Tolentino Marjanet a SEGURETAT · 2 November 2016
Començaré aquest article dient una obvietat: La millor manera d'evitar que ens robin la xarxa Wi-Fi és deshabilitar-la i connectar via cable.

Dit això... Us haig de demanar perdó perquè no podré ser gens específic i no podré explicar pas per pas i amb precisió com es configura cada router. Tingueu en compte que cada operador té el seu propi router (o routers...) i m'és materialment impossible fer un manual per a cada un d'ells. Em limitaré a donar uns quants consells i explicar de manera genèrica on s'han d'aplicar les configuracions.

Bé, anem per feina: Què hauríem de fer per evitar que ens robin la Wi-Fi?

Canvi de nom de la xarxa (SSID) i password:

Per a fer aquesta, i les següents, operacions recomano connectar un ordinador per cable al router doncs ens evitarà mal de caps si alguna cosa no rutlla del tot bé.

Aquests canvis els farem accedint al router des de qualsevol navegador (Firefox, si us plau!). Per norma general les adreces per a accedir-hi són 192.168.0.1 o bé 192.168.1.1. Se'ns demanarà un nom d'usuari i un password que ens haurien de donar des de la companyia amb la qual hem contractat el servei d'internet.

Un cop haguem accedit al router haurem de dirigir-nos al punt que fa referència a la configuració del Wi-Fi i fer els canvis de nom SSID i el password. Pel que fa al password, us recomano que sigui tant llarg com se'ns permeti i que contingui números, majúscules i minúsucles.

Limitar el número d'adreces IP que s'assignaran automàticament:

Cada dispositiu que es connecta a una xarxa se li assigna una adreça única. Aquesta adreça s'anomena IP. Està formada per quatre grups de números, separats per un punt, que van del 0 al 255.

Accedirem a la part de configuració del router que fa referència a DHCP. Hi trobarem un apartat on se'ns fa referència al rang d'adreces IP que s'assignaran mitjançant DHCP. Si per exemple volem connectar 5 dispositius en total (tant per cable com per Wi-Fi) definiríem el rang des de 192.168.0.100 fins a 192.168.0.104.

Esbrinar les adreces MAC dels nostres dispositius:

Tots els dispositius disposen d'una adreça única i exclusiva anomenada MAC address (Media Access Control address, si no recordo malament). Aquesta adreça la composen sis grups de dos dígits hexadecimals.

Aquí en teniu un exemple: a1:f9:00:ff:ab:17.

Caldrà doncs que prenem nota de cada MAC address de cada dispositiu que volguem connectar al router tant per cable com per Wi-Fi. Haurem de tenir en compte que dispositius com els ordinadors portàtils tindran MAC address de Wi-Fi i de connexió de cable.

Un cop més, des de la configuració del router haurem de cercar l'apartat que faci referència al filtrat per MAC address i afegir-hi les dels nostres dispositius.

Ara ja tindríem una mica més protegida la nostra xarxa Wi-Fi i teòricament només s'hi podrien connectar els nostres dispositius ja que el router filtraria les MAC address i les que no reconegui no les deixaria passar.


Si volguéssim anar una mica més enllà, podríem canviar la configuració a l'apartat de Wi-Fi per a que el nom de la xarxa (SSID) estigués ocult. Això si, per a connectar un dispositiu per Wi-Fi hauríem d'introduir manualment el nom de la xarxa doncs no ens sortiria a la llista de xarxes a l'abast.

Ahh! Per cert... A l'hora de remenar "dins" del router no tingueu por... si feu alguna cosa malament i tot deixa de funcionar... sempre hi ha la opció de retornar a la configuració de fàbrica fent un reset al router. Tingueu en compte que ecessitareu un clip per a poder apretar aquell botó. I per a major seguretat al manual del vostre router hi podreu trobar les instruccions de com fer-ho.

Espero que aquest article us hagi servit per a aclarir els punts més importants per a la seguretat de la xarxa Wi-Fi.

Fins aviat!! Ens llegim...


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0

cc. 2019 - xtm2016.net
Accés per a clients:
Llicència de Creative Commons
cc. 2017 - xtm2016.net
Llicència de Creative Commons
cc. 2017 - xtm2016.net
Llicència de Creative Commons
cc. 2017 - xtm2016.net
Llicència de Creative Commons
Contacta:
Segueix-me:
Back to content