Instal·lacions col·laterals.

xtm2016.net
xtm2016.net
xtm2016.net
xtm2016.net
xtm2016.net
Go to content

Instal·lacions col·laterals.

xtm2016.net
Publicat per Xavier Tolentino Marjanet a SOFTWARE · 12 May 2017
El client no sempre té la raó, però és el client. Clar que de tant en tant entren ganes de dir unes quantes veritats. La primera és que quan treballem anem atabalats i no ens parem a llegir les condicions d'ús de programes, el contracte d'usuari final, etc... De fet fem doble clic a l'instal·lador i "Siguiente", "Siguiente", "Siguiente"...

De fet no hauria d'explicar el que explicaré, és contraproduent per a la meva economia... Però bé, m'arriscaré: La majoria de problemes amb l'ordinador els origina l'usuari (si, de vegades no tens raó). I em serviré d'alguns exemples:

Actualització de Java: Procedim a fer l'update i... "Siguiente", "Siguiente", "Siguiente"... Resultat, google ja no és el nostre cercador de capçalera i... de cop tenim l'eternament moribund yahoo com a cercador.

Solució: Truqueu-me.

Prevenció: Si entre "Siguiente" i "Siguiente" ens parem a llegir, veurem que nosaltres mateixos hem acceptat que yahoo sigui el nostre cercador per defecte.

Instal·lació o actualització de CCleaner: El descarreguem, executem l'instal·lador i "Siguiente", "Siguiente", "Siguiente", "Finalizar"... Resultat, tenim Google Chrome instal·lat al nostre ordinador.

Solució: sabeu desinstal·lar programes, oi?.

Prevenció: Si entre "Siguiente" i "Siguiente" ens parem a llegir, veurem que nosaltres mateixos hem acceptat la instal·lació de Google Chrome.

Actualització del plugin Flash: Si, aquest és força exagerat, si no llegim bé a l'hora de fer la descàrrega... tindrem fins a tres (o dos, això els va per temporades) regalets extra al nostre sistema. I un d'ells pot causar "interferències" amb l'antivirus que tinguem al nostre ordinador.

Aquests tres són els exemples més comuns del que podríem anomenar Instal·lacions Col·laterals, però hi ha altres casos. Recordo que en el seu moment, el nefast però gratuït Avira ens regalava la barra Ask. En altres ocasions, visitant pàgines poc reputades, ens avisaven de que el nostre ordinador anava lent i ens instaven a fer clic a un enllaç per a solucionar-ho, i la solució més aviat era un mal de cap en forma de soft maliciós que se'ns apoderava de l'ordinador.

Un dels casos més exagerats i fastigosos l'hem patit els que tenim equips d'impressió de la casa Brother (que són equips fantàstics eh!!). Aquests equips venen amb un CD amb els drivers, el "Control Center" (que és una meravella) i uns quants programes de la casa Nuance. El regalet que porten els programes de Nuance es diu Software Manager, aquest programa s'encarrega de donar pel sac cercant actualitzacions del programari instal·lat. I... caram, quan visites el Tauler de Control per a desinstal·lar-lo... sorpresa!! No hi ha desinstal·lador.

Era tant descarat el tema que fins i tot els creadors d'aquest nefast programa van crear un desinstal·lador. Tant senzill com descarregar-lo i executar-lo per a solucionar el problema.

Sempre insisteixo, a les classes d'informàtica, que la majoria de problemes que ens anem trovant amb l'ordinador els podem evitar llegint. Quan actualitzem Java, per exemple, n'hi ha prou en desmarcar la casella que fa referència a Yahoo per a evitar que se'ns canviï el cercador predeterminat. Una altra cosa és la mala praxis per part dels desenvolupadors, per defecte haurien d'estar desactivades totes aquestes opcions "extra", però mentre no sigui així, potser val la pena que perdem un parell de minuts llegint les opcions d'instal·lació.

No m'extendré més... Salut, ens llegim!


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0

cc. 2019 - xtm2016.net
Accés per a clients:
Llicència de Creative Commons
cc. 2017 - xtm2016.net
Llicència de Creative Commons
cc. 2017 - xtm2016.net
Llicència de Creative Commons
cc. 2017 - xtm2016.net
Llicència de Creative Commons
Contacta:
Segueix-me:
Back to content