Google Chrome (o l'striptease voluntari virtual)

xtm2016.net
xtm2016.net
xtm2016.net
xtm2016.net
xtm2016.net
Go to content

Google Chrome (o l'striptease voluntari virtual)

xtm2016.net
Publicat per Xavier Tolentino Marjanet a SOFTWARE · 14 March 2017
El meu anàlisi definitiu com a professional de la informàtica, lluny de tecnicismes, és ben clar: GC és una KK.

Hi ha moltes raons per a fer servir Google Chrome, i cap d'aquestes raons porta inclosa la paraula seguretat i privacitat. Però aquí us faig un breu resum de les que més he escoltat:

1. És fàcil d'instal·lar: Si clar, va preinstal·lat a la majoria de dispositius mòbils, tablets, portàtils) I com que ja ve instal·lat... doncs no perdreu el temps eliminant-lo.

2. És ràpid: I tant, a menys seguretat, més velocitat...

3. Els altres no m'agraden (super anàlisi tècnic nivell gurú, si senyor/a!): La navegació web és igual a tots els navegadors... fas clics a enllaços... i poca cosa més...

4. És el més segur (va dir l'usuari tot jugant a la ruleta russa): No, no ho és. De fet és tant insegur que de cop i volta un dia et trobes que la icona de google chrome, que té aquelles coloraines tan vistoses, s'ha convertit en una icona amb tonalitats blaves i que ara s'anomena Crhomium però tu l'obres i segueixes igual... Bonica suplantació la del Chromium.

5. Valoro la privacitat: jajajaja "pasa palabra".

Bé, és l'hora d'explicar realitats: De veritat creieu que una empresa com google, que té una infraestructura tecnològica exagerada i amb una plantilla de més de 50.000 persones es dedica a regalar serveis?

Google analitza i fa un seguiment dels nostres hàbits de navegació: què visitem, què cerquem, què ens agrada... I GC és la eina predilecta per a captar tota aquesta informació. Nosaltres acceptem uns serveis que ens ofereixen a canvi de rebre publicitat. És ben obvi que viuen d'això.

Visiteu el següent enllaç i gaudiu del vostre historial, hi trobareu el que google us fa creure que sap de vosaltres, i si saben això... segur que saben més:

https://www.google.com/dashboard/

Pel que fa a la seguretat, la majoria de les incidències que he tractat amb navegadors feien referència a Google Chrome: impossibilitat de canviar la pàgina d'inici perquè ha quedat segrestada per la companyia X, quan fas clic a un enllaç de resultat de cerca a google t'obre finestres amb publicitat invasiva i normalment "phishing", Chromium segresta a Chrome, en mig d'una classe se senten sospirs pels altaveus i surt una senyora amb pitrera xxxl a la pissara digital de l'aula... Exquisida seguretat la de GC, de veritat...

Quin navegador us recomanaria?

Sense cap mena de dubte, Mozilla Firefox. És molt configurable, adaptable, té moltíssims complements, acostuma a respectar els estandars de la W3C. Potser no és el més ràpid de tots i des de fa temps arrossega un problema amb la gestió dels recursos de hardware de la màquina quan visistem pàgines amb continguts multimèdia (sobre tot amb video). Però per altra banda ens ofereix estabilitat, seguretat, i té un munt d'utilitats que ens faran la vida molt fàcil.

Tot i que...

...en sectors professionals ens trobem que per raons inexplicables, inherents a la idiosincràsia del nostre estat-nació, hem de tenir diferents versions de Java a l'ordinador, i ens és més molt còmode "assignar" una versió a MF, una altra a GC per accedir a la aeat, a la seguretat social... etc...

En resum...

Si tenim alternativa, podem prescindir de Google Chrome i iExplorer o Edge. Malgrat tot el que he comentat, GC no és mal navegador, però no m'inspira gens de confiança. I quina mania que tenen alguns amb oferir GC quan instal·lem una aplicació... però d'això en parlaré en un altre article.


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0

cc. 2019 - xtm2016.net
Accés per a clients:
Llicència de Creative Commons
cc. 2017 - xtm2016.net
Llicència de Creative Commons
cc. 2017 - xtm2016.net
Llicència de Creative Commons
cc. 2017 - xtm2016.net
Llicència de Creative Commons
Contacta:
Segueix-me:
Back to content