Clients de correu electrònic.

xtm2016.net
xtm2016.net
xtm2016.net
xtm2016.net
xtm2016.net
Go to content

Clients de correu electrònic.

xtm2016.net
Publicat per Xavier Tolentino Marjanet a SOFTWARE · 14 July 2017
Ja fa força temps que el correu electrònic s'ha convertit en el mitjà predilecte per a intercanviar informació de manera ràpida i eficient. A dia d'avui ja podríem dir que, en certa manera, ha substituït al FAX. I ho ha fet fins a tal punt que moltes de les companyies de telecomunicacions tenen un servei de FAX "virtual" (no sé com anomenar-lo) que consisteix en una adreça de correu electrònic en la qual rebem els faxos que ens envien de manera tradicional. El problema principal que he observat és que, en moltes oficines i despatxos, la gestió del correu electrònic no es du a terme de la manera més òptima. Tot i que enfocaré aquest article cap al punt de vista professional, també pot ser molt útil per a l'usuari domèstic.

Normalment a una empresa ens trobem un compte de correu per a cada treballador, un compte de correu departamental i la típica bústia info (aquesta última s'hauria d'utilitzar només com a bústia d'entrada i no per a mantenir una relació comercial amb el client, però aquest article no va d'això...). El problema que he detectat en més d'una ocasió és que s'acostuma a gestionar el correu via web, i s'entra i es surt contínuament per a canviar entre una i altra bústia. Fins i tot es fan servir serveis externs per a englobar diferents bústies en una mateixa. En fi, tot un desgavell. En resum: Per a un entorn professional la millor elecció és un client de correu electrònic.

Què és un client de correu electrònic?

És un programa que pot gestionar un o més comptes de correu electrònic al mateix temps, facilita la gestió de contactes, permet crear grups de contactes, facilita moltíssim la tasca d'organització mitjançant carpetes dels correus que anem rebent i el més important, es pot configurar per a que ens aparegui un avís cada cop que entra un correu nou.

Quin és el cost d'un client de correu electrònic?

Trobarem clients gratuïts i de pagament, com en la majoria de soft. Això ja va a gustos de l'usuari, hi ha qui pensa que un programa que té un cost és millor que un que no el té. Personalment ja fa anys que vaig deixar de fer servir clients comercials i, en aquest cas, vaig optar per un client gratuït.

Quins són els clients de correu electrònic més utilitzats?

El mal reputat Outlook de Microsoft és un dels més extesos, actualment està lligat a la llicència Office365. Jo el vaig fer servir fa gairebé vint anys i en aquell moment era un colador de virus i vaig decidir ignorar-lo ad-infinitum.

Un altre de comercial és The Bat! Es tracta, sense cap mena de dubte, d'un dels clients més segurs que hi ha. Cada cop que hi ha una versió nova, com és obvi, toca pagar si volem seguir rebent actualitzacions. Durant molts anys va ser el meu client de capçalera, fins que vaig descobrir...

...Fins que vaig descobrir Mozilla Thunderbird. Es tracta d'un client molt complet, intuïtiu, fàcil de fer servir des del primer moment i, el que més m'agrada: disposa d'una enorme quantitat de complements que ens facilitaran la vida i ens permetran configurar-lo i adaptar-lo a les nostres necessitats.

Opera Mail és una altra bona alternativa que forma part, tal com l'anterior, del soft lliure. Tot i que no ha tingut tant impacte com Thunderbird, és una bona opció.

N'hi ha molts més, però aquests quatre que he esmentat són els més utilitzats.

És difícil de configurar un client de correu electrònic?

No, gens. En la majoria dels casos n'hi ha prou amb escriure l'adreça de correu electrònic i el propi client ja s'encarrega de configurar els paràmetres. De totes maneres, per si les mosques, necessitarem saber l'adreça del servidor IMAP i SMTP, el nom d'usuari (normalment és l'adreça de correu) i alguns paràmetres referents a la seguretat (SSL/TLS acostuma a ser el tipus de connexió més utilitzat).

Això si, hem d'evitar el protocol POP3, sempre hauríem de fer servir IMAP. Sobre tot si també volem configurar l'adreça, per exemple, al nostre telèfon mòbil.

Són difícils d'utilitzar?

No, són programes força intuïtius. De totes maneres sempre trobarem manuals i tutorials als llocs de descàrrega on podrem aprofundir més en l'ús del programa.

Actualment, tant en l'àmbit personal com en el professional, faig servir Mozilla Thunderbird. Em permet gestionar contactes, incorpora un calendari on puc organitzar la meva agenda i sincronitzar-la amb el calendari del mòbil. Em facilita molt la tasca per a fer mailings i, fins a dia d'avui, no m'ha donat cap problema que m'hagi produït la pèrdua de correus.

Si voleu donar-li un cop d'ull el podeu descarregar de la següent adreça:


Estic preparant un curs monogràfic, dedicat a aquest client de correu electrònic, que molt aviat espero oferir a través de L'Kadèmia.

Espero que aquest article us hagi pogut servir d'alguna cosa, i si us queda algun dubte o voleu preguntar quelcom, deixo la opció de comentaris oberta.

I com dic sempre... Salut! Ens llegim...


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0

cc. 2019 - xtm2016.net
Accés per a clients:
Llicència de Creative Commons
cc. 2017 - xtm2016.net
Llicència de Creative Commons
cc. 2017 - xtm2016.net
Llicència de Creative Commons
cc. 2017 - xtm2016.net
Llicència de Creative Commons
Contacta:
Segueix-me:
Back to content